Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

euro working group



Συνεδριάζει το EuroWorking Group για εκκρεμή προαπαιτούμενα

Να δώσει εξηγήσεις για το πόσα και ποια από τα 88 προαπαιτούμενα παραμένουν εκκρεμή για να κλείσει η 4η αξιολόγηση, θα κληθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, στη συνεδρίαση του Euro-working Group (EWG) που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 27ης Απριλίου στην Σόφια.



Συμμετοχή Χουλιαράκη στο σημερινό Euro Working Group

Συνέρχεται στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με στόχο να προετοιμάσει τη σύνοδο του Eurogroup.



Ακυρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group - Πότε αποφασίζουν για τη δόση

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και η συζήτηση παραπέμπεται για το Euro Working Group που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου στη Σλοβενία. 

 

Η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει μία ενδιάμεση συμφωνία που δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος παρά μόνο έγκριση της δόσης των 9,5 δισ. ευρώ .



Reuters: Δεν υπήρξε πρόοδος για το χρέος στο χθεσινό Euro Working Group

Στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν τη Δευτέρα, μεταφέρεται το έργο της εξεύρεσης λύσης για το ελληνικό χρέος, καθώς οι αναπληρωτές τους που συνεδρίασαν χθες (το Euro Working Group) δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές, αναφέρει δημοσίευμα του Reuter



Βρυξέλλες: «Αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου»

Ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένος παράγοντας των Βρυξελλών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται από την «πολιτική βούληση».



Στο επίκεντρο του Euro Working Group το ελληνικό πρόγραμμα και ασφαλιστικό

Στο επίκεντρο του Euro Working Group (ομάδα εργασίας των 18 εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης) που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες και της Οικονομικής και Νομισματικής (εκπρόσωποι των 28 της ΕΕ) που συνεδριάζει αύριο, θα βρεθεί η πορεία της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος και τα επόμενα βήματα, περιλαμβανομένου και του ασφαλιστικού.