Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

εθνική τραγωδία



Ο επίκαιρος λόγος του Επισκόπου Ωρεών για τα μνημόσυνα και τη διαχείριση του πόνου (BINTEO)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μιλά στην Pemptousia TV για  τα Ιερά Μνημόσυνα και την οδύνη των ανθρώπων που γιατρεύει η Εκκλησία.



Όλη η Ελλάδα μία προσευχή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, δηλαδή  η αναστήλωση των ιερών εικόνων που εορτάζεται την Α’ Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη σε όλη την χώρα, ωστόσο η σκέψη και οι προσευχές όλων ήταν στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα η οποία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.



Η Κύπρος αποχαιρετά την Αναστασία και τον Κυπριανό – Με λευκά ρούχα οι παρεβρισκόμενοι στην κηδεία του άτυχου φοιτητή

Σήμερα το απόγευμα καταφθάνει στην Κύπρο η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών. Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:



Στο Φανάρι ο Δένδιας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δέηση για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας και των σεισμών σε Τουρκία & Συρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο 5 Μαρτίου 2023, στην Κωνσταντινούπολη.



Δεν έχει μετανιώσει ο Ψινάκης για την... εθνική τραγωδία! Το τουπέ στο συμβούλιο του Μαραθώνα και η ατάκα φωτιά!

Αποφασισμένος να μην παραδώσει τον δημαρχιακό θώκο εμφανίστηκε ο Ηλίας Ψινάκης στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα, 35 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο δήμαρχος, που έχει δεχθεί καταιγισμό πυρών για τους χειρισμούς του τη μοιραία ημέρα, επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ούτε να καταθέσει τα όπλα!



«Δεν αρκούν οι συγγνώμες και τα συλλυπητήρια» δηλώνει η Ρένα Δούρου για την εθνική τραγωδία

Χωρίς να αναφέρεται στις δικές τις ευθύνες, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου., ασκεί κριτική σε εκείνους που αναφέρουν ότι «όλα έγιναν καλά» στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.