Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

εθνικη συνταξη



Επιστρέφουν οι θεσμοί με 4 σενάρια στη φαρέτρα τους

Με νέο ασφαλιστικό που περιλαμβάνει αλλαγές σε 4 άξονες αναμένεται να φτάσουν οι θεσμοί. Στο τραπέζι των συζητήσεων δεν είναι μόνο το θέμα νέων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά προετοιμάζουν και σχέδιο μείωσης της εθνικής σύνταξης, επιμέρους ρυθμίσεων στα όρια ηλικίας των υπαλλήλων του Δημοσίου με πιθανότερο την κατάργηση της 25ετίας ως προϋπόθεση για



Ποιοί δικαιούνται την εθνική σύνταξη

ις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης ορίζει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι της εθνικής σύνταξης είναι, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.



Το ΔΝΤ ζητάει την μείωση και της εθνικής σύνταξης!

Δεν έχουν τέλος οι απαιτήσεις των δανειστών και τώρα ζητούν να μειωθεί ακόμη και η πενιχρή εθνική σύνταξη των 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. 
 
Την θεωρούν υψηλή και αντιπαραγωγική!
 


Στα 384 ευρώ «έκλεισε» η Εθνική Σύνταξη - Ποιοι γλιτώνουν τη μείωση των επικουρικών συντάξεων

Στα 384 ευρώ «έκλεισε» η Εθνική Σύνταξη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπογραμμίζει ότι καμιά επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί.



Όλα για όλα τα ρίχνει η κυβέρνηση στο τραπέζι αλλά οι θεσμοί σκέφτονται τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών

Όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και δανειστές έχουν καταλήξει στο ότι όσοι έχουν μισθό ή σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ πρέπει να θεωρούνται εύποροι.  Έτσι ετοιμάζεται ένα πακέτο εισπρακτικών μέτρων για να καλυφθούν τα έσοδα των 1,7 δις που ζητούν σε αυτή τη φάση οι εκλπρόσωποι των δανειστών.



«Μαχαίρι» και στα σχέδια για την εθνική σύνταξη: Στα 320 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια

Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο ασφαλιστικό, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζεται για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές  που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι  με στόχο να διασώσει τις κύριες συντάξεις (πλην των υψηλών) και να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις στις υπόλοιπες αξιώσεις του κουαρτέτου (ύψος εθνικής σύνταξης , επικουρικές ,ποσοστά αναπλήρωση