Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

“Πολεμικά παιχνίδια” νότια της Κρήτης! Οι Τούρκοι έστειλαν πολεμικά πλοία. Η Αθήνα παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις τους.



“Πολεμικά παιχνίδια” ή καλύτερα παιχνίδια νεύρων από τους Τούρκους νότια της Κρήτης έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας που παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις τους.

Από το Σάββατο οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να αυξάνουν τη ναυτική τους παρουσία σε περιοχές νότια της Κρήτης. Απόψε η παρουσία αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω, προκαλώντας κινητοποίηση στην Αθήνα που αποφάσισε την αποστολή ναυτικών μονάδων. Υπάρχει ετοιμότητα και στην ΠΑ σε επίπεδα υψηλότερα απ΄ ότι συνήθως.

Αυτό που έχει προκαλέσει την “κατάσταση αυξημένης παρακολούθησης” των μονάδων του τουρκικού ναυτικού, είναι ότι δεν πρόκειται για κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Επιπλέον δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ότι αυτές τις ώρες στην Άγκυρα τα νεύρα είναι τεντωμένα. Το μέγα κάζο που υπέστησαν στη Λιβύη με την απόλυτη καταστροφή αντιαεροπορικών συστημάτων τους που είχαν μεταφέρει εκεί, έχει προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό στο καθεστώς Ερντογάν . Το πλήγμα στην εικόνα των “δυνατών τουρκικών ΕΔ” είναι βαρύ . Στην Άγκυρα ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν ποιος και με τι τους βομβάρδισε και αυτό επιτείνει τον εκνευρισμό.
 Στο ΥΠΕΘΑ η κατάσταση παρακολουθείται από την ηγεσία με ψυχραιμία και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχηγοί παρακολούθησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το ΕΘΚΕΠΙΧ.

militaire.gr