Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών



Δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από το προξενείο.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Για το θέμα των δύο Ελλήνων θα συναντηθούν το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν προγραμματισμένο οι στρατιωτικοί να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 του μήνα αλλά οι Τούρκοι επίσπευσαν τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επρόκειτο να τους ανακοινωθεί αν θα τους απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες για κατασκοπεία, αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους, ή αν θα μείνουν ελεύθεροι, ή αν θα μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ εξέφρασε πριν από λίγο την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου βρίσκεται για την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» «Οι ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στην υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών» είπε στους παρευρισκόμενους αν και αυτό μένει να φανεί εκ του αποτελέσματος.

Είπε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ελληνικές ενέργειες και θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι έχουν διατηρηθεί ανοιχτοί οι δίαυλοι της επικοινωνίας με την Τουρκία (παρά τις απίστευτες επιθετικές ενέργειές της)