Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ελληνοτουρκικες σχεσεις



Κρίσιμη ημέρα για τα ελληνοτουρκικά - Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Μετά από αρκετά 24ωρα έντονων διπλωματικών διεργασιών από την Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει σήμερα με μοναδικό αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.



Τσαβούσογλου για «Ορούτς Ρέις»: Το είδαν όλοι πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο

Τον απόπλου του «Ορούτς Ρέις» με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου που δεσμεύεται από τη NAVTEX, επιβεβαίωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Το πρωί ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας έστειλε οδηγία προς ναυτιλλομένους με ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου για έρευνες και σε σημεία που αγγίζουν την οριοθετημένη από την Ελλάδα και την Αίγυπτο περιοχή.



Παραίτηση-βόμβα του επικεφαλής των συνομιλιών για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Κεραυνός εν αιθρία χαρακτηρίζεται η απόφαση του επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων, αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη να υποβάλει την παραίτησή του στον Ευάγγελο Αποστολάκη.



Τουρκικό F-16 παρενόχλησε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma στο Φαρμακονήσι

Σοβαρό περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καταγράφηκε χθες το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Τουρκικό Ινστιτούτο: Πιθανό βίαιο επεισόδιο με Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο 2019

Οι πιθανότητες για βίαιο επεισόδιο στη Μεσόγειο με την εμπλοκή Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, μέσα στο 2019, διατυπώνονται στα αποτελέσματα έρευνας τουρκικής δεξαμενής σκέψης, η οποία, αναλύοντας… τα δεδομένα, υιοθετεί όλες τις πολιτικές, τα συμπεράσματα και τις απειλές του τουρκικού κράτους. 



Πρόεδρος ΒΒΡ: «Έρχεται η μέρα που οι Έλληνες θα αισθανθούν το χαστούκι της Τουρκίας»

Νέες δηλώσεις Τούρκων πολιτικών έρχονται να βάλουν νέα «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι οποίες όπως αι αυτές της Ρωσίας με τη Δύση βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο τους.