Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ελληνικά προϊόντα



Ανάρπαστα τα Ελληνικά προϊόντα στο Κάιρο – Δείτε ποια πρεσβεία πουλούσε βιβλίο για τον Αριστοτέλη και το Μ. Αλέξανδρο - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ανάρπαστα έγιναν τα Ελληνικά προϊόντα που διατέθηκαν από το περίπτερο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φιλανθρωπικού Bazaar που διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας.



Αλλάζουν ραγδαία οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων

Αλλάζουν ραγδαία οι καταναλωτικές και αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι ποσοστό 47,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ψωνίζει σταθερά σε ένα σούπερ μάρκετ.

 

Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερες από μία εναλλακτικές επιλογές.



Προϊόντα made in Greece επιλέγουν πλέον οι Έλληνες καταναλωτές

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ποσοστό 47,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ψωνίζει σταθερά σε ένα σούπερ μάρκετ. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερες από μία εναλλακτικές επιλογές.

Η συχνότητα αγορών στις αλυσίδες λιανικού εμπορίου έχει μέση τιμή έξι φορές τον μήνα. Το 65% των ερωτηθέντων ψωνίζουν μέχρι έξι φορές τον μήνα.



Κίνδυνος απώλειας αγορών για τα ελληνικά προϊόντα

Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να χάσουν αγορές εκτός Ευρωζώνης βρίσκονται οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, εάν συνεχισθεί η ισχυροποίηση του ευρώ και η ταυτόχρονη εξασθένηση του δολαρίου.



Αυτά είναι τα ελληνικά προϊόντα που «λατρεύουν» οι Βρετανοί

Την 4η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ελλάδος και την 7η μεταξύ των πελατών της χώρας μας καταλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις διμερείς εμπορικές ανταλλαγές Ελλάδος - Η.Β. για το 2016.



Η Ιταλία, κορυφαίος προορισμός για τα ελληνικά προϊόντα

«Ιταλική υπόθεση» μπορούν να χαρακτηριστούν οι ελληνικές εξαγωγές, καθώς η γειτονική χώρα παραμένει με διαφορά ο νούμερο ένας προορισμός των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.