Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ



Ξεκίνησε η δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη χώρα

Στην Αδριανούπολη της Τουρκίας ξεκίνησε η δίκη για τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή οι οποίοι τον Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα. 

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πολιτικό διπλωματικό θρίλερ.



Γιούνκερ: Είναι γελοίο να λέμε ότι οι 2 Έλληνες αξιωματικοί απείλησαν την Τουρκία

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο συζήτησης με τίτλο «Δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής - Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Μαρτίου 2018».



Βενιζέλος: Άθλιο το σενάριο ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Αθλιο σενάριο χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στα οποία αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσίκης.



Η Τουρκία δεν ζητά ανταλλαγή με τους 8

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και ότι δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματούχους από καμία πλευρά. 



Η μεταφράστρια των Ελλήνων Αξιωματικών μιλάει για τις στιγμές που τους συνάντησε στις φυλακές

H μεταφράστρια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Τζανάν Χουσεΐν Τουρτογκάν μίλησε για τις πρώτες στιγμές μετά την σύλληψή τους.