Κυριακή 31 Μαΐου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

20 °C

Σήμερα, 31. Μαΐου 2020

Ζευγάρι συνελήφθη για ηρωίνη και αρχαία στο ΓύθειοΠαρακολουθούσαν μια 57χρονη Ελληνίδα οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος στο Γύθειο Λακωνίας, καθώς είχαν πληροφορίες ότι διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά, αλλά μετά τη σύλληψη της ίδιας και του συζύγου της ήρθαν στο φως και άλλα μυστικά τους.

Στην κατοχή της γυναίκας, βρήκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 42,2 γραμμαρίων η οποία κατασχέθηκε και της πέρασαν χειροπέδες. Όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι όπου κατοικεί με τον 60χρονο σύζυγό της, ανακάλυψαν ακόμη ένα λαιμό αμφορέα που εξετάστηκε από αρχαιολόγο και κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, καθώς χρονολογείται στους Ύστερους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Επιπλέον, στην κατοχή τους ζευγαριού κατασχέθηκαν τέσσερις κροτίδες, τρία ναρκωτικά χάπια και δυο κινητά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί ειδών πυροτεχνίας και περί προστασίας αρχαιοτήτων. Η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί πως βρέθηκε το αρχαίο αντικείμενο στην κατοχή του ζευγαριού και από πού προέρχεται.