Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή οι δράστες της δολοφονίας του Αμερικανού. Νέες αποκαλύψεις



Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι δράστες του άγριου εγκλήματος στον Λαγανά, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον.

Οι οκτώ συλληφθέντες, ένας Ελληνας και επτά Σέρβοι, κατηγορούνται για από κοινού ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μετά την εισαγγελία οι δράστες μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούν στον ανακριτή.

Και οι οκτώ αρνούνται πως ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού Αμερικανού και ετοιμάζονται να απολογηθούν. Από την πλευρά του, ο Ελληνας μπάρμαν ανέφερε πως ναι μεν χτύπησε τον Χέντερσον, αλλά δεν τον σκότωσε εκείνος.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Henderson αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου και ετοιμάζουν τις απολογίες τους.

«Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω», είπε.

Ο πορτιέρης, από την άλλη, ισχυρίζεται πως δεν χτύπησε καμία φορά τον 22χρονο. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», ανέφερε.

Οι υπόλοιποι, έξι Σέρβοι, αρνούνται πως εμπλέκονται στο έγκλημα, με το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές να αποδεικνύει το αντίθετο.

Παρά τα όσα είπαν οι κατηγορούμενοι, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που εξέτασε το σώμα του άτυχου νεαρού ανέφερε πως οι δράστες κατάφεραν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα τον θάνατο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού, ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι όμως και τραύματα άμυνας.

«Ηταν απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματά τους. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλοτσιές όταν έπεσε κάτω», είπε η ιατροδικαστής.

Νέες αποκαλύψεις! "Ο νεκρός ξεκίνησε τον καβγά στο μπαρ του Λαγανά"

Νέα διάσταση στο θάνατο του 22χρονου Αμερικανού μετά τον καβγά στο μπαρ του Λαγανά Ζάκυνθου αναμένεται να δώσουν τα βίντεο από τις κάμερες του μαγαζιού, σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου Σέρβου, υπεύθυνου ασφαλείας, που έχει συλληφθεί για το τραγικό περιστατικό, Θανάση Ταρτη.

Όπως λέει στο newsit.gr ο κ. Ταρτης, η συμπλοκή από την οποία προήλθε ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου τουρίστα ξεκίνησε όταν το θύμα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκε με μπουκάλι σε μια θαμώνα του μαγαζιού καθώς και σε δύο άτομα της ασφάλειας του μπαρ τα οποία τον χτύπησαν και τον έβγαλαν έξω από το μαγαζί.

Όπως ισχυρίζονται, τόσο ο 32χρονος Σέρβος όσο και ο 34χρονος μπάρμαν του μαγαζιού, κατά τη διάρκεια του καβγά μαζί τους μέσα στο μαγαζί ο 22χρονος ήταν ζωντανός και τα θανάσιμα χτυπήματα προέρχονται από αλλά άτομα τα οποία τον κυνήγησαν στους δρόμους του Λαγανά, κάτι που, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορος του σεκιούριτι, αποδεικνύεται και από το οπτικό, προανακριτικό υλικό.

"Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ιστορίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας για selfie. Δυστυχώς, το θύμα ήταν αυτός που ξεκίνησε την επίθεση σε άλλους και μετά επιτέθηκε στον πελάτη μου. Ο πελάτης μου τον κυνήγησε, βγήκαν έξω και από εκεί και πέρα αποδεικνύεται από το προανακριτικό υλικό ότι όταν ο πελάτης μου αποχώρησε από το σημείο, ο νεαρός ήταν ζωντανός και ήταν άλλοι αυτοί που ήταν από πάνω του και του προκαλούσαν τα χτυπήματα από τα οποία προήλθε ο θάνατος", επισημαίνει ο κ. Ταρτης εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του 32χρονου συλληφθέντα για το θάνατο του 22χρονου τουρίστα." Δεν υπάρχει καμία selfie. Ξαφνικά η κοπέλα δέχθηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Ήταν μέσα στα αίματα όπως και άλλοι δίπλα", προσθέτει.

Ο κ. Ταρτης δείχνει ως δράστες του θανάτου του νεαρού Αμερικανού τα δύο άτομα που αναζητά η αστυνομία και άλλα άτομα που μπήκαν στον καβγά έξω από το μαγαζί ενώ τονίζει ότι ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας δεν δούλευε το μοιραίο βράδυ καθώς είχε σπάσει το δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προκαλέσει ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό στο θύμα.

"Το αριστερό χέρι, το κακό χέρι, ήταν ελεύθερο. Με αυτό τον χτύπησε δύο ή τρεις φορές, μια στο σαγόνι και δύο στο σώμα. Αυτό ήταν όλο, ούτε κλωτσιές, ούτε τίποτα", διευκρινίζει και αποκαλύπτει πως ο 34χρονος μπάρμαν είχε απομακρυνθεί και αυτός από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη των δύο ατόμων που φέρονται να ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο έξω από το μπαρ και αναμένεται άμεσα η σύλληψη τους που θα ξεκαθαρίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο φονικός καβγάς. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοξικολογική εξέταση του θύματος προκειμένου να φανεί αν είχε κάνει χρήση ουσιών οι οποίες ενδεχομένως να τον ώθησαν στη συμπλοκή.