Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Υπουργείο Υγείας για την γρίπη



Μετά το περίφημο «δεν είναι και καμιά καταστροφή οι 39 νεκροί από τη γρίπη» που ο Παύλος Πολάκης εκστόμισε την περασμένη Δευτέρα 11 Φερβουαρίου και τον σάλο που ξεσήκωσε η ανάλγητη αυτή δήλωσή του, τώρα έρχεται το υπουργείο με έγγραφό του να «φιμώσει» την ενημέρωση.

Με ένα έγγραφο που απέστειλε στους διοικητές των νοσοκομείων και στο ΕΚΕΠΥ, καλεί τους διοικητές να μην ανακοινώνουν αυτοί τα κρούσματα που νοσηλεύουν στις ΜΕΘ ή ακόμη και τον αριθμό των ασθενών που καταλήγουν, αλλά να ενημερώνουν το γραφείο του υπουργού μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΕΚΕΠΥ.
Ως δικαιολογία επικαλούνται το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί «διπλομέτρηση» των κρουσμάτων

Ωστόσο, μια προσεκτικότερη μελέτη αποκαλύπτει πως το έγγραφο φέρει ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία δεν είχε καν τεθεί θέμα «διπλομέτρησης» των κρουσμάτων, αλλά ούτε και έξαρσης των θανάτων από τον ιο.
Η έκρηξη των θανατηφόρων κρουσμάτων αποκαλύφθηκε την επομένη, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Μέχρι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας γνωρίζαμε ότι έχουμε 18 νεκρούς, ενώ την Πέμπτη ανακοινώθηκαν άλλοι 21 που είχαν καταλήξει μέσα σε μια εβδομάδα. Μάλιστα την ημέρα εκείνη ανακοινώθηκε και ο θένατος ενός βρέφους.
Είναι εμφανές λοιπόν πως στο υπουργείο γνώριζαν για την αύξηση των θανάτων πολύ πριν ο αριθμός τους ανακοινωθεί επισήμως και έσπευσαν να ζητήσουν με το συγκεκριμένο έγγραφο να πάρουν αυτοί τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης.

Η πρακτική αυτή θυμίζει τα όσα έγιναν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη φωτιά στο Μάτι, όταν όλοι ήξεραν αλλά ουδείς μίλησε για νεκρούς.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα ο κ. Πολάκης θεωρεί πως οι νεκροί αμαυρώνουν τα αντανακλαστικά και τη δράση του κρατικού μηχανισμού