Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Υπόθεση Λιγνάδη: Μπορεί να διωχθεί και στην Κύπρο ο γνωστός καλλιτέχνης;



Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις αποτρόπαιες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης με φερόμενο θύτη τον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασαν και στην ΚύπροΌπως έγινε γνωστό αρχές της εβδομάδας, ένας 23χρονος Κύπριος κατέθεσε ενώπιον των ανακριτών τα όσα κατ’ ισχυρισμό βίωσε στα χέρια του γνωστού Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το 2013, όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία μόλις 15 ετών, μετά το τέλος θεατρικής παράστασης στη Λάρνακα.

Ο καταγγέλλων, που την Τρίτη για 2 ώρες έδινε κατάθεση στους ανακριτές, υποστηρίζει ότι ο σκηνοθέτης καθ΄όλη τη διάρκεια του έργου τον κοιτούσε επίμονα. Όταν τελείωσε η παράσταση ο Δημήτρης Λιγνάδης τον άγγιξε στον ώμο και του συστήθηκε. Του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος μέσα στο θέατρο και εκεί άρχισε να του λέει ότι θα τον βοηθούσε με τις γνωριμίες του να γίνει ηθοποιός. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο σκηνοθέτης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τα όσα κατέθεσε ο 23χρονος βρίσκονται εδώ και μέρες ενώπιον του ειδικού κλιμακίου του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων. Αφού λήφθηκε κατάθεση και από τον πατέρα του καταγγέλλοντα που αναφέρθηκε στη νύχτα της 13ης Φεβρουαρίου 2013, αναμένεται να ακολουθήσουν καταθέσεις και από κάποια πρόσωπα, ενώ οι ανακριτές επιχειρούν να επιβεβαιώσουν και το ότι την επίμαχη ημερομηνία ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο νησί μας. Εν συνεχεία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, τα όποια επόμενα βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, τελεί ήδη υπό κράτηση στην Ελλάδα, αντιμέτωπος με σωρεία άλλα αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.