Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο Α.Λοβέρδος – «Οπισθοδρομικοί οι αρνητές»Ο πρώην υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου, Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε σήμερα υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια τάσσεται με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως τονίζει μάλιστα, «η άρνηση επί της αρχής στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ένα απολύτως ευδιάκριτο μέτωπο οπισθοδρόμησης. Σε αυτό κατατάσσονται οι αρνητές του σχεδίου νόμου. Το νομοθέτημα αυτό επί της αρχής πρέπει να ψηφιστεί. Αποτελεί μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα αδύναμα ή και πονηρά του σημεία πρέπει να αναδειχθούν με τον κριτικό κοινοβουλευτικό αλλά και ευρύτερα με τον πολιτικό και επιστημονικό λόγο. Η άρνηση, όμως, της συμφωνίας επί της αρχής αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης».