Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Ξενοδοχεία στην Ελλάδα αναζητεί η κινεζική FosunΤην αγορά ξενοδοχείων ή την κατασκευή νέων στην Ελλάδα εξετάζει η κινεζική εταιρεία επενδύσεων Fosun International, η οποία μετέχει και στην κοινοπραξία για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας της Club Med SAS, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fosun, Τσιμ Τσιανόνγκ Κιάν.

Η Fosun θα επιδιώξει, επίσης, να φέρει στην Ελλάδα γκρουπ κινέζων τουριστών, αξιοποιώντας το μετοχικό μερίδιο που έχει στον Thomas Cook Group Plc. Ο κ.Κιάν εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός Κινέζων τουριστών στη χώρα μας μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, γι αυτό και μέσω του Thomas Cook σχεδιάζει πακέτα διακοπών στην κινεζική αγορά για Ελλάδα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα ανοίξουν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Πεκίνο και Σαγκάη προς τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011, μετέχοντας στον όμιλο Folli Follie.Ο αντιπρόεδρός της θεωρεί ότι πλέον η χώρα μας προσφέρει καλές ευκαιρίες στους ξένους επενδυτές.

Η Fosun, με έδρα τη Σαγκάη, διαχειρίζεται συνολικά 64,3 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.