Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξεκινούν μικτές περιπολίες στις πληγείσες περιοχές



Η αντιμετώπιση των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε χθες η μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας-Πικερμίου ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο της Ραφήνας.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνού, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, παράγοντες κρατικών υπηρεσιών, τοπικοί βουλευτές κ.ά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου για θέματα ενημέρωσης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, δημοτικού συμβούλου, Μύρωνα Τσαγκαράκη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν μικτές περιπολίες με τριμελείς ομάδες (έναν στρατιωτικό, έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη) στις πληγείσες περιοχές για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών. Επίσης, 150 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών ξεκινούν καταγραφή των ζημιών σε κτίρια, ενώ συνεργεία του ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνουν την επισκευή για την επαναλειτουργία των αντλιοστασίων, προκειμένου να υδροδοτηθεί και πάλι η περιοχή.