Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ξεκινά πάλι η δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας από αλκοόλ



Μια υπόθεση που συγκλόνισε το Ρέθυμνο το 2011 επιστρέφει στην επικαιρότητα λόγω της εκδίκασής της στο Εφετείο Χανίων.

Πρόκειται για το θάνατο της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη που έχασε τη ζωή της μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ την Άνοιξη του 2011.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται πάλι δύο γιατροί, οι οποίοι το 2011 υπηρετούσαν ως ειδικευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.

Είχαν πρωτοδίκως, τον Δεκέμβριο του 2017, καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως με αναστολή. Αντιμετωπίζουν εκ νέου σε δεύτερο βαθμό, τις κατηγορίες.
Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προκήρυξε απεργία για αύριο Πέμπτη, ημέρα της δίκης στο εφετείο, διαμαρτυρόμενοι για τις καταδίκες σε βάρος των γιατρών καλώντας παράλληλα τους συναδέλφους τους να σταθούν στο πλευρό των ειδικευόμενων στην αυριανή δίκη.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, στο οποίο ο θάνατος της Στέλλας αποδόθηκε σε υπερβολική χορήγηση υγρών που προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως αιτία θανάτου την τοξικότητα και το εγκεφαλικό οίδημα από το αλκοόλ, παρά τα υψηλά επίπεδα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του κοριτσιού.
Αποφάσισαν μάλιστα ομόφωνα να καλύψουν οικονομικά τη νομική υποστήριξή των δύο γιατρών που κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας.