Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

12 °C

Σήμερα, 28. Μαΐου 2020

"Αν ξαναπάρεις φακελάκι...": Εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό με απειλές σε γιατρόΝέα «παρέμβαση» έκανε ο Ρουβίκωνας, αυτή τη φορά στον Ευαγγελισμό. Σε video που ανέβηκε στο LiveLeak έχει καταγραφεί η στιγμή που μέλη της αναρχικής ομάδας βρίσκονται στο γραφείο διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου και τον κατηγορούν πως παίρνει «φακελάκι».

Ο γιατρός είναι όρθιος και ακούει τα μέλη του Ρουβίκωνα να τον κατηγορούν. Λένε πως έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος του. Πως ζητά λεφτά για να χειρουργεί ασθενείς.

«Γιατί παίρνεις φακελάκι;»

Ο διευθυντής της κλινικής ζητά να μάθει ποιος τον κατηγορεί αλλά τα μέλη του Ρουβίκωνα αρνούνται να αποκαλύψουν για να μην εκθέσουν τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία.

«Αν μάθουμε ότι ξαναπαίρνεις φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο», τον απειλεί ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Δεν σταματά όμως εκεί. Συνεχίζει λέγοντας πως αν συνεχίσει να ζητά φακελάκια, «θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. (…) θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας».

Ο διάλογος

Μέλος Ρουβίκωνα: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;

Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;

Μέλος Ρουβίκωνα: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι;

Μέλος Ρουβίκωνα: Μη ρωτάς. Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς!

Μέλος Ρουβίκωνα: Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο και την ανάγκη του άλλου;

Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;

Μέλος Ρουβίκωνα: Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.

Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;

Μέλος Ρουβίκωνα: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ήρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;

Μέλος Ρουβίκωνα: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;

Μέλος Ρουβίκωνα: Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε ότι ξαναπαίρνεις φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Τελείωσες;

Μέλος Ρουβίκωνα: Δεν τελείωσα.

Μέλος Ρουβίκωνα: Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;

Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.

Μέλος Ρουβίκωνα: Δεν θα μιλήσεις.

Γιατρός: Εντάξει.

Μέλος Ρουβίκωνα: Τελευταία προειδοποίηση, εντάξει; Άιντε!

Μέλος Ρουβίκωνα: Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εδώ σεβόμαστε το χώρο τώρα, όχι εσένα.