Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βρέφος 2 μηνών «έσβησε» λόγω κοκκύτη



Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο όσο και πρωτοφανές για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα γεγονός: Βρέφος 2 μηνών «έσβησε» εξαιτίας του κοκκύτη…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά παιδίατρος στο facebook.

"Πληροφορήθηκα ότι απεβίωσε από κοκκύτη βρέφος ηλικίας 2 μόλις μηνών που νοσηλευόταν σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική της Αθήνας.

Ερώτημα: Είχε ενημερωθεί η μητέρα ότι θα έπρεπε να είχε εμβολιαστεί η ίδια κατά του κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, προκειμένου να προφυλάξει το μωρό της, έως ότου αυτό εμβολιαστεί;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω αλλά εικάζω πως μάλλον όχι! Αμφιβάλλω μάλιστα αν υπάρχει έστω μία έγκυος στην Ελλάδα η οποία να έχει εμβολιαστεί κατά του κοκκύτη σύμφωνα με τις νέες συστάσεις".

Όπως εξηγούν οι παιδίατροι, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι οι μαιευτήρες- γυναικολόγοι γύρω από το θέμα του εμβολιασμού της εγκύου, αλλά και να παταχθεί μια και καλή το αντιεμβολιαστικό κίνημα πριν αρχίσει να στοιχίζει ζωές.

Πάντως το άτυχο βρέφος ήταν μικρό για εμβολιασμό κι ακόμα κι αν είχε προλάβει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν θα είχε προστατευθεί.