Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Βομβαρδισμένο τοπίο» η Εφορία που κάηκε στη Λάρισα



Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα από το εσωτερικό του κτιρίου που φιλοξενούσε τη Β’ ΔΟΥ Λάρισας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η εφορία τυλίχθηκε στις φλόγες και σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου πραγματοποίησε αυτοψία.

Όπως αναφέρει το onlarissa το κτήριο θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ είναι πολύ δύσκολο να αναπνεύσει κανείς λόγω της έντονης δυσοσμίας.

 

 

 

Παπανάτσιου: Προέχει να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες

«Πιστεύω ως αρμόδια υπουργός και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία θα διαλευκάνουν όσο πιο γρήγορα το θέμα. Η καταστροφή από ότι με ενημέρωσε ο διοικητής είναι πολύ μεγάλη. Για εμάς προέχει ένα θέμα, το οποίο είναι να μπορέσουν από αύριο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αν χρειαστεί κάποια πράγματα να γίνονται χειρόγραφα, αλλά και να δοθούν κάποιες παρατάσεις θα συνεργαστούμε με τον διοικητή για να δούμε τι θα κάνουμε». Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο κτίριο της Β' ΔΟΥ Λάρισας το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Α' ΔΟΥ της Λάρισας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να βρεθεί άμεσος τρόπος λειτουργίας της Β' ΔΟΥ στο κτίριο που στεγάζεται η Α' ΔΟΥ. Τόνισε δε πως «οι ΔΟΥ αποτελούν το πιο νευραλγικό κομμάτι της φορολογικής διοίκησης, διότι είναι εκείνες που εξυπηρετούν τον πολίτη, αλλά και εκείνες που φέρνουν τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών».

Από την πλευρά του o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος συνόδευσε την υφυπουργό, σε δήλωσή του είπε πως το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με αφορμή την καταστροφή που υπήρξε, «θα πρέπει να βρεθεί μια ευκαιρία ώστε να κάνουμε στη Λάρισα μια υπηρεσία πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία».

Τέλος σχετικά με το σχέδιο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Πιτσιλής είπε μεταξύ άλλων πως λόγω της καταστροφής θα πρέπει να καθοριστούν τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα και στο σωστό χρόνο.