Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 -

Βίντεο- Χανιά: Ιδιοκτήτης ταβέρνας έσωσε πελάτη από πνιγμό με λαβή ΧάιμλιχΤη ζωή ενός βρετανού τουρίστα που παραλίγο να πνιγεί, όταν του στάθηκε μπουκιά στο λαιμό, έσωσε ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας στα Χανιά. 

Το περιστατικό, που δεν κατέληξε σε τραγωδία επειδή ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας γνώριζε τη λαβή Χάιμλιχ, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Το βίντεο ανάρτησε στο facebook ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Βασίλης Πατελάκης, ο οποίος σημειώνει μάλιστα ότι η ψυχραιμία και η γνώση πρώτων βοηθειών βοήθησε και σώθηκε από πνιγμό μια ανθρώπινη ζωή- και προσθέτει ότι η δημοσιοποίηση γίνεται με σκοπό την ενημέρωση. 

 

Στο βίντεο φαίνεται ο τουρίστας να τρώει μαζί με τη σύντροφό του και κάποια στιγμή φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Σηκώνεται όρθιος και πηγαινοέρχεται σε κατάσταση πανικού, ενώ και η φίλη του σηκώνεται και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Όλοι οι θαμώνες του καταστήματος κοιτούν προς το μέρος του χωρίς όμως, να μπορεί να αντιδράσει κανείς. Τότε, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έχοντας αντιληφθεί τι συνέβαινε, παρεμβαίνει και εφαρμόζει τη λαβή Χάιμλιχ στον άνδρα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταφέρνει να του σώσει τη ζωή.