Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βάσεις 2015: Ο πρώτος των πρώτων με 19.880 μόρια



Ο Φαίδων Ανδρεαδάκης έσπασε τα κοντέρ στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στο Φυσικό της Αθήνας. Συγκέντρωσε 19.880 μόρια και είναι ο πρώτος των πρώτων...

«Αυτό από μόνο του μου δίνει μια δικαίωση, όπως δίνει σε όλα τα παιδιά που το κατάφεραν αυτό. Τώρα το ότι πέρασα πρώτος και όχι σε μια πιο χαμηλή θέση είναι μια έξτρα χαρά. Η Φυσική επιστήμη είναι το πάθος μου, είναι τρόπος ζωής το να ερμηνεύεις πράγματα γύρω σου», είπε ο ίδιος στο Star.

Ο αριστούχος πλέον φοιτητής από την Λαμία έγραψε τέσσερα 20αρια, 19,5 και 19,1 στα άλλα δυο μαθήματα. Οι γονείς του που είναι εκπαιδευτικοί τον ώθησαν από μικρό να αγαπήσει το διάβασμα αλλά του αρέσει και η μουσική, παίζει βιολί και πιάνο... Τώρα όμως βιάζεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Στην αντιπέρα όχθη ένας υποψήφιος μπήκε στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών μονάδων του ΤΕΙ Άμφισσας με βαθμό μόλις 1,3 και 970 μόρια.

Πως τα κατάφερε; Ήταν υποψήφιος του 2013 και απλά συμμετείχε με την ίδια βαθμολογία στις φετινές εξετάσεις με το 10%. Τώρα αν θα παρακολουθήσει τη σχολή του....ουδείς γνωρίζει.