Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία και πήρε μία γραβάτα



Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για τη συμφωνία με τα Σκόπια εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι «έδωσαν "μακεδονικό" έθνος, ταυτότητα και γλώσσα, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού». 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο βουλευτής και τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας χθες και, ενώ δίπλα του δερνόταν ο κόσμος της Μακεδονίας, έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια και πήρε μια γραβάτα. Μαζί του χέρι-χέρι και ο κ. Καμμένος και το κόμμα του που είναι το Α και το Ω του τυχοδιωκτισμού. Πάνω από το 70% είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά και το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 68% δε συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ αποχωρούν, γιατί θεωρούν ότι η αξιοπρέπεια, η τιμή τους και η Μακεδονία δε μπαίνουν σε διαπραγμάτευση για καμία καρέκλα. Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπείς σε αυτά που προεκλογικά έλεγαν. Οι πασοκογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τρέμουν τα χέρια τους, σκεπτόμενοι τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ψυχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία και ότι δε θα τη δώσουμε ποτέ» επισήμανε.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «έκανε το καθήκον της κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας τον πολιτικό εμπαιγμό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής, στο οποίο ο κ. Τσίπρας κοίταξε μόνο το πολιτικό του μέλλον κάποιων μηνών». Όπως είπε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία, καθώς «δυστυχώς ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην εκπροσωπεί το όλον του ελληνικού λαού και να εκπροσωπεί μόνο το κόμμα του».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δημιουργεί τετελεσμένα.

«Την ευθύνη την έχει απόλυτα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών. Είναι πλέον εμφανές ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία» είπε. 

Ο κ. Κικίλιας αποχώρησε από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όταν ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε την Ελλάδα «ψωροκώσταινα». Ο ίδιος ζήτησε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει κι, όταν αυτό δεν έγινε, αποχώρησε.