Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Τζιτζικώστας: Η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη από τις εκλογές



Βέβαιος πως την επομένη των εκλογών η ΝΔ θα παραμείνει ενωμένη εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δεν είναι προσωπικές αλλά πολιτικές. «Από τις 21 Δεκεμβρίου, η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη από αυτή τη διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Όμως, όπως είπε «θα θα ήθελα να ακούσω από τους συνυποψηφίους μου ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα την Κυριακή. Ίσως κάποιοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αφορμές για να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα. Εγώ θα σεβαστώ την απόφαση των μελών και των φίλων της ΝΔ».

Τόνισε πως σε περίπτωση που είναι δεύτερος και η διαφορά από τον πρώτο είναι μεγάλη θα επιμείνει σε δεύτερο γύρο. «Πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το καταστατικό μας. Και το καταστατικό λέει ότι πρέπει να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος με 50+1%. Είναι και πρακτικό για την επόμενη ημέρα, ώστε να μην υπάρχουν θέματα αμφισβήτησης» είπε χαρακτηριστικά.

Απέρριψε κάθε σενάριο διάσπασης, λέγοντας πως τέτοιες σκέψεις είναι «πέρα από κάθε λογική και αγγίζουν την εξωπραγματική προσέγγιση στην πολιτική».

«Δεν τίθεται θέμα διάσπασης ή διάλυσης της ΝΔ. Την επομένη, αν χάσω δεν θα ζητήσω κανέναν ρόλο γιατί δεν κυνηγάω καρέκλες. Θα στηρίξω τον επόμενο αρχηγό» σημείωσε και συνέχισε:

Θα εκπλαγείτε από το ηχηρό μήνυμα που θα στείλουν οι φίλοι της ΝΔ για αλλαγή στην Παράταξη.

Εμφανίστηκε βέβαιος πως οι συνυποψήφιοι, την επομένη των εκλογών θα μπορέσουν να συμβιώσουν στη ΝΔ. «Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι η χώρα καταστρέφεται λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης. Θα μας ενώσει η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα και να τελειώσουμε τον εφιάλτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Δήλωσε επίσης πως είναι συνενοχή η συναίνεση στο ασφαλιστικό και διαμήνυσε πως «δεν μπορούμε να στηρίξουμε μία λάθος πολιτική».