Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας: Κάλεσμα σε επενδυτές από τον αραβικό κόσμο



«Η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και δημιουργεί συνεχώς σημαντικές ευκαιρίες για οικονομική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη 2η Ευρωαραβική Διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής. 

Πέρυσι τέτοια εποχή, τόνισε ο πρωθυπουργός είχαμε προσμονή ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία βαθιά κρίση, σήμερα – είπε - έχουμε τη βεβαιότητα. «Το αποδεικνύει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης και πάντοτε σε μία κρίσιμη τοποθεσία στον παγκόσμιο χάρτη». Η Ελλάδα πρόσθεσε, αποτελεί μία κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. 

«Μετά από 7 χρόνια βαθιάς ύφεσης που στοίχισε το ¼ του ΑΕΠ της, σήμερα η Ελλάδα ανακάμπτει. Το 2017 θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης στο 2% και το 2018 κοντά στο 2,5%.», ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι καταγράφηκε αύξηση των επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 11,2%. 
«Η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μία νέα εποχή για την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο.

 Στην Ευρώπη έχουμε την προσπάθεια της Ε.Ε να ξαναβρεί τον βηματισμό της μετά από 8 χρόνια οικονομικής κρίσης και μετά την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου», τόνισε. 
Καθίσταται σαφές, σημείωσε, ότι πολλές από τις προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από μία ολοκληρωμένη πολιτική στη Μεσόγειο και τη ενδυνάμωση των σχέσεων με τις χώρες του αραβικού κόσμου.

Επανέναρξη των συνομιλιών για το Παλαιστινιακό

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών για το παλαιστινιακό με στόχο μία δίκαιη λύση στη βάση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ασφάλεια.