Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 -

Τρόμος στο Ρέθυμνο: Ξυλοδαρμός εγκύου καθηγήτριας από μαθητή στο σχολείο την ώρα του μαθήματοςΈνα ακόμα περιστατικό βίας έλαβε χώρα σε σχολείο στο Ρέθυμνο όταν μία έγκυος αναπληρώτρια καθηγήτρια δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή, ο οποίος κατά την διάρκεια του μαθήματος την κτύπησε στην κοιλιά!

Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr, η καθηγήτρια παρά το αρχικό σοκ είναι καλά στην υγεία της και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Για το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε εντός σχολικής αίθουσας ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση του σχολείου αλλά και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες παιδαγωγικού χαρακτήρα διαδικασίες και επιβλήθηκε αυστηρή τιμωρία στο μαθητή.

Ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε το περιστατικό και μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε: «Για το περιστατικό έχουν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση του μαθητή και την βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος στο σχολείο μεταξύ των παιδιών και της εκπαιδευτικού.

Γίνεται προσπάθεια με όλους να επιστρέψει η καθημερινότητα των παιδιών σε ένα καλύτερο παιδαγωγικό κλίμα».

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της εκπαιδευτικού που δέχτηκε άγρια, όπως την χαρακτηρίζει επίθεση, από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου την ώρα του μαθήματος.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Σημειώνεται ότι μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εφηβικής βίας στα σχολεία του Ρεθύμνου, καθώς το τελευταίο διάστημα παιδιά ηλικίας από 12 ετών έως 18 παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διαβάζουμε: «σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.

Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη.

Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.