Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τράπεζα θεμάτων: Προβλήματα και σήμερα στα σχολεία – «Επεσε» ξανά η πλατφόρμα



Νέα προβλήματα σήμερα στα σχολεία μετά το χθεσινό αλαλούμ καθώς η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα, όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί. Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι καταγγελίες από το πρωί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα ενώ ο γγ του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στον ANT1 έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με το alfavita.gr διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί προσπαθούν μάταια από τις 6 το πρωί να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ΄Λυκεiου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα.

Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Ο κ. Κόπτσης είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο ίδιος είπε πως γίνονται προσπάθειες ανάταξης του προβλήματος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.