Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τόσκας: Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη σε μία έως δύο εβδομάδες



Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη σε μία έως δύο εβδομάδες «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης.

«Με βίαιο τρόπο δεν γίνεται και δεν θέλουμε και θα είναι απάνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας στην "εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA", σημειώνοντας ότι.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι να πειστούν οι πρόσφυγες ότι η βαλκανική οδός έχει κλείσει, με ευθύνη χωρών που βρίσκονται στα βόρεια, και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών να πάνε στους κοντινούς καταυλισμούς, όπου θα έχουν τη στοιχειώδη στέγη και τροφή μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση εκεί. Υπάρχει πολύς κόσμος. Εμείς έχουμε υποδομές σε ένα κορδόνι καταυλισμών γύρω στα 15 χιλιόμετρα παραπίσω. Μιλάω για Χέρσο, για Πολύκαστρο, για Διαβατά. Πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 505 είναι γυναίκες και παιδιά", είπε ο κ. Τόσκας.