Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Την παράδοση της κρητικής υφαντουργίας γνωρίζει η Μαρέβα Μητσοτάκη



Συνοδεύοντας τον σύζυγό της, στο Ρέθυμνο βρέθηκε χθες και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, πραγματοποιώντας αναγνωριστικές επισκέψεις, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο υπάρχουν στο Ρέθυμνο παραδοσιακά στοιχεία στην υφαντουργία, τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει στην επαγγελματική της δραστηριότητα.

Η κα Γκραμπόφσκι έχει δημιουργήσει την εταιρεία Zeus+Dione, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρούχα αποκλειστικά με μετάξι από το Σουφλί και τα κεντήματα είναι από ελληνίδες τεχνίτριες του είδους.

Οι συλλογές των ρούχων έχουν ως επίκεντρο παραδοσιακά στοιχεία και υλικά, έτσι ώστε η νέα εποχή να «δένει» με παλιά στοιχεία που επιβιώνουν ακόμη, στη λογική να διατηρηθεί ζωντανή η παράδοση του τόπου μας. 

Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο διαφημίζονται σε διεθνές επίπεδο οι περιοχές της χώρας από τις οποίες προέρχονται τα κεντήματα που κοσμούν τα ρούχα της εταιρείας

Η κα Γκραμπόφσκι συνοδευόμενη από τη στενή της φίλη Χριστίνα Τριποδιανάκη, επισκέφθηκαν χθες την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη προκειμένου να έχουν μια πρώτη επαφή και να μάθουν περισσότερα στοιχεία για το Ρέθυμνο και την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου. 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Ρέθυμνο η κα Γκραμπόφσκι συναντήθηκε το απόγευμα σε καφέ της πόλης με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου Μανώλη Φουρφουλάκη.