Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Tηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με την σύζυγο του αδικοχαμένου επισμηναγού



Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την σύζυγο του αδικοχαμένου επισμηναγού ήρθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να εκφράσει τις συλληπητήριες ευχές και την βαθύτατη οδύνη για την απώλεια του συζύγου της κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος.

Με τη σύζυγο του αδικοχαμένου επισμηναγού, Νικολάου Βασιλείου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά την επικοινωνία, της εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλειά του κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος. Επιπλέον, της παρέσχε την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Ο Νικόλαος Βασιλείου έχασε τη ζωή του, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης. 

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος.