Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τι κάνει καλά ο Α.Τσίπρας σύμφωνα με τον Α.Γεωργιάδη;



Σε ομιλία του στη Χίο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε με βαριές κατηγορίες στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:
- «'Ή 4ο μνημόνιο ή δραχμή' μάς λένε στον ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς απαντάμε στον Τσίπρα 'παραιτήσου για να σώσουμε ό,τι σώζεται'».

- «Αν θέλεις να πολεμήσεις τη διαπλοκή, θέλεις πολλά κανάλια, εν αντιθέσει με αυτούς που θέλουν λίγα, όπως ακριβώς κάνει ο πρωθυπουργός. Θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα, αφού αυτά έκανε ο Τσάβες. Όλα μαζί τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας επί 40 χρόνια, δεν κάνουν τα λάθη μίας εβδομάδας του Γιάννη Βαρουφάκη».

- «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας, παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός, αφού θα είναι ο περίγελως της παρέας του».

- «Η μοναδική αλήθεια του Πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε στο προσφυγικό. Η κυρία Τασία άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησαν όσα είδαμε. Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται».