Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Η ανατροπή της Μ. Εβδομάδας



Ο μετεωρολόγος Σάκης Ανραούτογλου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποκαλύπτει τι καιρό θα κάνει το Πάσχα.

«Αρκετά αισιόδοξα τα νέα για τον καιρό για την Κυριακή του Πάσχα», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτε:

«Αιισιόδοξα παραμένουν φίλες και φίλοι και τα τελευταία αποψινά προγνωστικά στοιχεία για την ημέρα του Πάσχα όσον αφορά στον καιρό, όπως σας είπα και στο δελτίο καιρού το βράδυ της Παρασκευής μέσα απο τη συχνότητα της ΕΡΤ, μπορεί να μας τα χαλάσει λίγο Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο αλλά η πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα είναι μεγάλη με εξαίρεση την Κρήτη και τα νότια νησιωτικά τμήματα όπου υπάρχει πιθανοτητα για τοπικές βροχές».

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογκή Υπηρεσία τη Μεγάλη Δευτέρα (02/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νότια. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει δυνατότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Τρίτη (03/04) και τη Μεγάλη Τετάρτη (04/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα την Τρίτη στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο την Τετάρτη.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (05/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά, δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04) αναμένονται λίγες νεφώσεις που αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.