Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - "Δεν βιάζομαι να θάψω το παιδί μου", ξεσπά η μητέρα της [ΒΙΝΤΕΟ]



 Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για την Κατερίνα Γοργογιάννη από την Παύλιανη, που άφησε την τελευταία της πνοή σε πάρκο του Ηρακλείου...

Η Κατερίνα Γοργογιάννη βρέθηκε νεκρή σε κεντρικό πάρκο στο Ηράκλειο και το θολό τοπίο για τις συνθήκες θανάτου της, αρχίζει να ξεδιαλύνει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση, παραπέμπουν σε αυτοκτονία και όχι σε δολοφονία.

Τα ίδια ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 37χρονη Κατερίνα Γοργογιάννη, ήταν νεκρή από το βράδυ της Δευτέρας, 5 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που εξαφανίστηκε. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η μητέρα της Κατερίνας, από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι «κάποιος τη σκότωσε». Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Ηρακλείου, από την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας, μέχρι και τον τραγικό της επίλογο.

«Δε βιάζομαι να θάψω το παιδί μου»
Στον ισχυρισμό της ότι η Κατερίνα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας επιμένει η κ. Σταυρούλα Γοργογιάννη. Η κ. Γοργογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – ότι την Κατερίνα τη σκότωσαν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάποιος τη σκότωσε σε συνεργασία με κάποιον άλλο. Δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου. Όλοι είναι ύποπτοι.», ενώ συνεχίζοντας ανέφερε:

«Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο δολοφόνος είχε ισχυρά άλλοθι. Κάτι μπορεί να ήξερε για αυτόν (σσ. η Κατερίνα) ή μπορεί να ήταν κάποιος γνωστός της που της έκανε κάποια πρόταση την οποία και εκείνη δε δέχτηκε και μετά τη σκότωσε.». Πάντως, η μητέρα της άτυχης Κατερίνας ανέφερε ότι στο κινητό της η κοπέλα δεν είχε πραγματοποιήσει κλήσεις σε αριθμούς που η ίδια (η μητέρα) δεν γνώριζε.

Αναφορικά με την ημέρα που εξαφανίστηκε η Κατερίνα, δηλαδή το πρωινό της Δευτέρας 5 Μαρτίου, η κ. Γοργογιάννη δήλωσε ότι όταν έφυγε από το σπίτι η Κατερίνα, η ίδια κοιμόταν, τονίζοντας ότι η Κατερίνα έφευγε μόνο με τα κλειδιά της (όπως συνέβη εκείνο το πρωί), μόνο όταν ήθελε να πάει κάπου κοντά. Αναφορικά με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η τραγική μητέρα ανέφερε ότι: «Η εξέταση πρέπει να γίνει με άνεση. Δε βιάζομαι να θάψω το παιδί μου.».

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πτώμα της 37χρονης βρήκε το πρωί της Τετάρτης πολίτης που περνούσε μέσα από το πάρκο και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Αστυνομικοί, αλλά και ο ιατροδικαστής έσπευσαν στο σημείο, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

Όπως διαπιστώθηκε το σημείο, όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης Κατερίνας δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανές, γι’ αυτό και μέχρι τότε κάποιος δεν έτυχε να το αντιληφθεί. Επίσης όπως εκτιμάται, λόγω της κατάστασης του πτώματος, ο θάνατος είχε επέλθει πριν από αρκετές ημέρες.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης του πτώματος ανέλαβε ο μικρότερος αδερφός της Κατερίνας, Γιώργος, με τον οποίο ήταν ιδιαίτερα δεμένοι, ενώ στο ΠΑΓΝΗ βρέθηκε και η μητέρα της, που περίμενε για μία θετική είδηση έστω την τελευταία στιγμή ότι δεν επρόκειτο για το δικό της παιδί.

Συντετριμμένη η μητέρα της ανέφερε, μιλώντας στο cretapost, ότι δεν πιστεύει την τραγική κατάληξη που είχε η αναζήτηση του παιδιού της και δε μπορούσε να αντικρίσει το άψυχο σώμα της Κατερινούλας της.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα είχε φύγει από το σπίτι της στις 5 Μαρτίου, χωρίς να πάρει μαζί της τα προσωπικά της αντικείμενα. Όταν καθυστερούσε να επιστρέψει το βράδυ της ίδιας ημέρας, η μητέρα της και ο αδερφός της ανησύχησαν και κατήγγειλαν την εξαφάνιση της στην αστυνομία.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Κατερίνα Γοργογιάννη