Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 23. Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Καθολικός μοναχός είναι ο 52χρονος Γάλλος που ασελγούσε σε προσφυγόπουλαΣοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ασέλγειας εις βάρος προσφυγόπουλων από έναν 52χρονο Γάλλο πολίτη στην Θεσσαλονίκη. Ο άντρας είναι μοναχός του τάγματος των Φραγκισκανών και ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια, κυκλοφορώντας πάντως με πολιτικά ρούχα.

Η αποκάλυψη της δράσης του όμως ήρθε από τα ίδια τα θύματά του, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την παροχή ασύλου, το παιδί φώναξε: «Δεν θέλω να ξαναπάω σε αυτό το σπίτι»!

Ακολούθως μίλησε σε ειδική παιδοψυχολόγο για όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμα της Κάτω Τούμπας, όπου ζούσε ο 52χρονος, ενώ όσα είπε το παιδί επιβεβαιώθηκαν από ακόμα τρεις συνομήλικούς του, σύμφωνα με το «Έθνος».

Ο 52χρονος Γάλλος οδηγούσε τα παιδιά στο σπίτι του και αφού τους έδινε ναρκωτικά χάπια, τα έριχνε σε λήθαργο και στην συνέχεια ασελγούσε εις βάρος τους. 

Πρόκειται για τέσσερα συνολικά αγόρια, όλα από το Πακιστάν, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, που κατέθεσαν εναντίον του. Τα παιδιά, που ήρθαν στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο ως ανήλικα προσφυγόπουλα, φιλοξενήθηκαν αρχικά σε μονάδα υποδοχής γνωστής ΜΚΟ, όπου ο κατηγορούμενος προσέφερε τα τελευταία χρόνια εθελοντικά την βοήθειά του. Όταν τα παιδιά έφυγαν από τον χώρο εκείνο, για να ζήσουν ως άστεγοι έξω στο δρόμο, εκείνος τα προσέλκυε στο σπίτι του και στην συνέχεια προχωρούσε στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο 52χρονος αναμένεται σήμερα να απολογηθεί, όμως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.