Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θεσπρωτία: Έκρυβε στο αυτοκίνητο του 128 κιλά κάνναβης



Σημαντική ποσότητα ινδικής κάνναβης, σχεδόν 128 κιλά, κατασχέθηκε το πρωί, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ συνελήφθη ένας 49χρονος Αλβανός, ο οποίος τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο στην επαρχιακή οδό Φιλιατών- Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, να μεταφέρει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, 127 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν, ήταν σε συσκευασίες δεμάτων και εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών, της ρεζέρβας και της καμπίνας των επιβατών. Επιπλέον. κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Η μάχη των αστυνομικών της Ηπείρου , με λαθρεμπόρους ναρκωτικών είναι καθημερινή, ειδικά σε περιοχές κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Από την αρχή της χρονιάς έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 600 κιλά ινδικής κάνναβης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αλβανία, η οποία χαρακτηρίζεται Κολομβία της Ευρώπης, είναι τόσο μεγάλη η παραγωγή του χασίς που η τιμή του κατά την παράδοση στα σύνορα διαπραγματεύεται στα 400 ευρώ το κιλό.