Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θεσπρωτία 53 κιλά χασίς: Η ΕΛ.ΑΣ. την είχε στημένη σε 3 αλλοδαπούς



Μπλόκο σε τρεις αλλοδαπούς που επιχείρησαν να διακινήσουν περισσότερα από 53 κιλά ακατέργαστου χασίς έστησαν χθες στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνέλαβαν 19χρονο, 24χρονο και 28χρονο, για εισαγωγή και μεταφορά στην ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες. Πιο συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Τρίτης συνελήφθη στη Σαγιάδα ο 28χρονος, να μεταφέρει με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες με χασίς μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο κοντά στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου.

Στο ίδιο μέρος, χθες το μεσημέρι, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντος με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο συλληφθέντα. Ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με διαμορφωμένες κρύπτες στο σασί και στα πίσω καθίσματα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 21.180 γραμμάρια χασίς.

Συνολικά κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων, 70 ευρώ, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και τα δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.