Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θεοχαρόπουλος: Εξαιρετικά ανησυχητικές οι εξελίξεις στο θέμα των δύο στρατιωτικών



Ως αποτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη. 

«Με την επίσκεψη Ερντογάν η επιδίωξη ήταν να βελτιωθούν, όχι να χειροτερέψουν οι σχέσεις με την Τουρκία. Έπρεπε να έχει γίνει τέτοια προετοιμασία ώστε τα πράγματα μετά να βελτιωθούν. Τώρα χειροτέρεψαν σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, χαρακτήρισε «ανησυχητικές εξαιρετικά τις εξελίξεις». 

«Δεν ισχύουν οι αρχικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης περί διευθέτησης της υπόθεσης εντός ολίγων ωρών. Βλέπουμε οι επίσημες δηλώσεις μέρα με την ημέρα να αλλάζουν και αυτό μας ανησυχεί έντονα», όπως είπε. «Η Τουρκία προσπαθεί να τραβήξει σε χρόνο την κράτηση των δυο στρατιωτικών.  Θα έπρεπε το υπ. Εθνικής Άμυνας να μας ενημερώσει, εάν είχε κάποιο σχεδιασμό για τέτοιο ενδεχόμενο», τόνισε. 

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρχει Εθνική συνεννόηση για το θέμα», ενώ κατηγόρησε το υπ. Εθνικής Άμυνας, ότι σιωπά.