Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ξάνθη: Σε σοβαρή κατάσταση ο 22χρονος συνοδηγός – Με πάνω από 150 χλμ. «καρφώθηκε» στο λεωφορείοΈνα θανατηφόρο τροχαίο καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής στην Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας, όταν ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε λεωφορείο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 25 εργαζόμενοι από εργοστάσια της περιοχής, η οποίοι τελείωσαν την βάρδιά τους και επέστρεφαν στην Ξάνθη, ενώ το ΙΧ είχε 5 επιβαίνοντες.

Από την σύγκρουση ο οδηγός και άλλα τρία άτομα που κάθονταν πίσω σκοτώθηκαν ακαριαία.

Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ο 26χρονος οδηγό, μια 28χρονη, μια 22χρονη και μια 27χρονη.

Το άτομο που σώθηκε, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι ο 22χρονος συνοδηγός.

Οι επιβάτες του λεωφορείου ανέφεραν πως το αυτοκίνητο δεν πήρε ποτέ την στροφή και εικάζεται πως ο οδηγός είτε κοιμήθηκε είτε δεν είχε τις αισθήσεις του για να πάρει την στροφή.

Το ΙΧ σφηνώθηκε κάτω από το λεωφορείο, ωστόσο ο οδηγός του λεωφορείου με ψυχραιμία κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση. Το αυτοκίνητο φέρεται να κινείτο με ταχύτητα άνω των 150 χλμ.

Προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης και έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και λήψη αίματος από τον οδηγό του επιβατικού αυτοκινήτου.