Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θα κατασκευαστούν 106 νέες ράμπες για ΑμεΑ στο Ηράκλειο



Υπεγράφη σήμερα στον Δήμο Ηρακλείου η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση διαδρομών προσβασιμότητας ΑμεΑ εντός πόλεως». Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης του Ηρακλείου, καθώς και την αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς μερικών εκατοστών που υπάρχει σε αρκετές υφιστάμενες. Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης 68.615,41 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από ίδιους πόρους του Δήμου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 106 νέες ράμπες και θα αποκατασταθούν 167 από τις υπάρχουσες σε δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να το πετύχουμε, ωστόσο, ήδη, έχουμε σημειώσει πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κινηθούν παντού στο Ηράκλειο, ελεύθερα και δίχως εμπόδια, όπως και οι λοιποί δημότες», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.