Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Ταυτοποιήθηκε ο διαρρήκτης της «Εύρηκα Ελλάς» - Δραπέτης των φυλακών ΤρικάλωνΤαυτοποιήθηκε ύστερα από εννέα χρόνια ο 32χρονος Αλβανός που κρυβόταν πίσω από την κλοπή του εργοστασίου της Εύρηκα.

Ο 32χρονος ήταν μέλος τη συμμορίας των ληστών με τα μαύρα, που καταδικάστηκαν για πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων στον Βόλο, και που από τον Μάρτιο του 2009 έως και τον Ιούλιο του 2011 είχαν διαπράξει 39 ένοπλες ληστείες στον Βόλο και τη Λάρισα.

Πρόκειται για ένα δραπέτη των φυλακών Τρικάλων ο οποίος συμμετείχε στην αιματηρή απόδραση 11 κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές και δεν είναι γνωστό εάν βρίσκεται στην Ελλάδα ή έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η εξέταση του DNA και η ταυτοποίηση του δράστη που έγινε με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα πειστήρια για τα εκκρεμή εγκλήματα, προκάλεσε ανατριχίλα.

Ο 32χρονος δεν είναι γνωστό εάν έδρασε μόνος ή είχε συνεργούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που έχει αφήσει ιστορία τόσο στον Βόλο όσο και στη Λάρισα, και εντούτοις συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο κατάλογος των ληστειών που είχε διαπράξει η συμμορία στην οποία ανήκε, είναι ατελείωτος.