Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα, δεν εκφράζει ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα



Παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατήθηκαν χθες για τη δήλωση Δρίτσα σήμερα επίσημα και κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τη δήλωση αυτή και δηλώνει ότι την προοδευτική παράταξη χωρίζει άβυσσος με την τρομοκρατία.

Προχωρά έτσι σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση προκειμένου να διαλυθούν εντυπώσεις και υπόνοιας περί «συμπάθειας» προς τη 17Ν που καλλιεργείται από τον αντίπαλο πολιτικό χώρο και προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις. Κατά πληροφορίες η πρωτοβουλία για την ανακοίνωση αυτή ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην λιτή ανακοίνωση αναφέρεται πως  «Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής» καθώς «δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές».

Και καταλήγει: «Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Με αυτό τον τρόπο η ηγεσία δίνει ξεκάθαρο τόνο και στο εσωτερικό για το ποια οφείλει να είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις που δέχεται, προς αποφυγή αυτοσχεδιασμών των στελεχών που τοποθετούνται δημόσια στα ΜΜΕ  που μπορεί να δημιουργήσουν νέα ζητήματα.