Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για το κυνοκομείο



Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια του αυτοφώρου ο αντίδημαρχος Σπάρτης για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό κυνοκομείο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία κάνει λόγο για «Νταχάου» και για «χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων».

Παράλληλα τονίζει ότι δεν έπεισαν κανέναν τα «περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου» που υποστήριξε η δημοτική αρχή της Σπάρτης.

 

kynokokmoei-3kynokokmoei-2kynokokmoei-1

 

Η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ έχει ως εξής:

Σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης υπαίτιος για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων .

Για το κουρέλιασμα της νομοθεσίας , για το κουρέλιασμα κάθε αξίας και ιδανικού .

Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη που είδε μέρος των όσων τραγικών λάμβαναν χώρα μέσα στα Νταχάου κυνοκομεία τους.

Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.

Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων .
ζώων.

Χρόνια τώρα , με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση καταγγέλλει την ντροπή αυτή της χώρας , χρόνια τώρα ζητάει να κλείσουν οι αποθήκες αθώων ψυχών , χρόνια τώρα ζητάει απο την πολιτεία να πάρει τις σωστές και αποτελεσματικές αποφάσεις , ώστε να σταματήσει πλέον η ακραία κακοποίηση χιλιάδων ζώων που ζουν κι άλλων τόσων που πέθαναν μέσα στα κολαστήρια δημοτικά κυνοκομεία .

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο , να σπάσει το απόστημα , να αλλάξει η σχέση καταδυνάστευσης των ζώων απο το είδος μας.

Ελπίζουμε η Σπάρτη σήμερα, ο Βόλος χθες, η Φλώρινα, η Κομοτηνή, οι Σέρρες , η Λήμνος ατελείωτος ο κατάλογος
της σύγχρονης ελληνικής ντροπής , να γίνει η αφορμή να γυρίσουμε ως χώρα σελίδα στο θέμα αυτό.

Το ΥΠΑΑΤ αλλά και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν με ποιες αποφάσεις και μέτρα
θα μπορέσουν να φθάσουν στο ζητούμενο.
Στον πολιτισμό.

Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Σ. Αραχωβίτης μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ευρύς έλεγχος στα δημοτικά κυνοκομεία και σε κάθε χώρο ,όπου δυστυχούν και βασανίζονται ζώα.

Αναμένουμε πράξεις. Γιατί απο λόγια χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει.