Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023 -

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κατέρρευσε τμήμα του εργοστασίουΜάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για δεύτερη ημέρα στη Μεταμόρφωση, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο πλαστικών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι οριοθετημένη, όμως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να σβήσει τελείως λόγω των υλικών που βρίσκονται στο εργοστάσιο.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Οι δρόμοι πέριξ του κτιρίου είναι κλειστοί, ενώ η Εθνική Αθηνών-Λαμίας έχει ανοίξει.

Όσον αφορά τον καπνό, που οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει τοξικό, παραμένει στην περιοχή, με τους πολίτες σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων να έχουν λάβει οδηγίες για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Οι δυνάμεις ήταν πολλές. Οι φλόγες ήταν τεράστιες, περίπου 30 μέτρα, όπως και ο καπνός. Είχαμε δυσκολίες λόγω της έκτασης του εργοστασίου αλλά και των πυκνών καπνών που είχαν καλύψει το λεκανοπέδιο της Αττικής» δήλωσε στο OPEN ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Παλιούρας.

«Η φωτιά δεν άκουγε τίποτε λόγω του είδους των υλικών», πρόσθεσε. «Ένα τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει, η στατικότητα του κτιρίου έχει επηρεαστεί και είναι δύσκολη η κατάσβεση», τόνισε.