Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Σταθάκη με τον δήμαρχο Χανίων για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη



Συνάντηση για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Δήμου Χανίων μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και του Υπ. Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με κεντρικό άξονα της συνάντησης το όραμα της Δημοτικής Αρχής Χανίων μέσω ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ήδη καταρτισθεί.

Ο ύπουργός υπήρξε θετικός στο να συνδράμει για την προώθηση του αναπτυξιακού οράματος του Δήμου Χανίων αρχής γενομένης την πρώτης προτεραιότητας για το δήμο Χανίων τη χρηματοδότηση για την ανέγερση 10 σχολικών μονάδων των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα προκειμένου να επιλυθούν οριστικά τα μεγάλα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, η μέθοδος αυτή προτείνεται, καθώς εξασφαλίζει ταχύτητα, καλή κατασκευή και μακροχρόνια συντήρηση των κτιριακών υποδομών, όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί σε άλλες περιοχές όπου έχει εφαρμοστεί με επιτυχία. Τόσο ο υπουργός οικονομίας όσο και ο δήμαρχος Χανίων με τους αρμόδιους αντιδημάρχους που παρέστησαν στη συνάντηση συμφώνησαν ότι είναι επείγουσα η επέκταση του Χ.Υ.Τ.Υ. Χανίων (κύτταρο ΔΕΔΙΣΑ) με τον Υπουργό να δηλώνει ότι θα μεριμνήσει για την χρηματοδότηση, την επίσπευση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, αλλά και όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την όσο το συντομότερο δυνατόν εκτέλεση του έργου.

Ο κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε πως: «?τα σχέδια του Δήμου αφορούν ένα πολύ πλατύ φάσμα σχεδιασμών για την παλιά πόλη, για την σύνδεση και την ανάπλαση μεγάλων περιοχών στα πλαίσια της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που προωθεί ο Συνάντηση για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη του δήμου Χανίων μεταξύ του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με κεντρικό άξονα της συνάντησης το όραμα της δημοτικής αρχής Χανίων, μέσω ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ήδη καταρτισθεί.