Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σύλληψη 5 ατόμων στη Λευκάδα για διακίνηση αλλοδαπών



Εξάρθρωση Οργανωμένου Κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών στην περιοχή της Λευκάδας.

 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Λιμεναρχείου Σύμης και με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών Κεφαλληνίας και Λευκάδας, την 07/06/2019 εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βασιλικής Λευκάδας, Ι/Φ σκάφος ονόματι PEACE σημαίας Ολλανδίας με σαράντα έναν (41) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές. 

Το ανωτέρω Ι/Φ οδηγήθηκε με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Λευκάδας.

 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα δια διακίνηση αλλοδαπών

Σε παράλληλη επιχείρηση εντοπίσθηκαν τρεις (03) ημεδαποί συνεργοί οι οποίοι μετέφεραν με οχήματα τους μετανάστες στο σημείο επιβίβασής τους καθώς και ένας (01) επιπλέον αλλοδαπός διακινούμενος. Οι συνολικά πέντε (05) συνεργοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

 

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ένα (01) φορτηγό όχημα μεταφοράς μεταναστών και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr