Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του Βασίλη Τριανταφυλλίδη - Χάρυ Κλυν. Και ο πρωθυπουργός στην Κηδεία



Η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη. Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατέφθασε πλήθος κόσμου, για να αποτίσει φόρο τιμής στον Βασίλη Τριανταφυλλίδη που έγινε γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν. Η σορός του έφτασε λίγο μετά τις 10.00.

Εμφατική η παρουσία του ποντιακού στοιχείου. Ομάδα Ποντίων πλαισιώνει με παραδοσιακή φορεσιά. Την ίδια στιγμή δεκάδες στεφάνια που έφτασαν στον Ιερό Ναό ξεχωρίζουν, αυτά του πρωθυπουργού, γνωστών καλλιτεχνών όπως του Γιάννη Πάριου αλλά και από πολλούς αθλητικούς παράγοντες καθώς ο Χάρρυ Κλυνν ως γνωστόν είχε ασχοληθεί για χρόνια ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

  

Λίγο μετά τις 11.00 έφθασε συντετριμμένη στην εκκλησία η επί 55 χρόνια σύντροφός του Χαρίκλεια με τη κόρη τους Κορίνα. Ο Χάρρυ έχει περιγράψει που γνωρίστηκαν : «Στην Aμερική γνώρισα και τη Xαρίκλεια. Παντρευτήκαμε το χειμώνα του 1965 στο Σικάγο. Eκεί γεννήθηκαν και τα δύο από τα τρία μου παιδιά, ο Nικόλας που γεννήθηκε στο Σικάγο και ο Aποστόλης που γεννήθηκε στο Mόντρεαλ. H Kορίνα γεννήθηκε στην Aθήνα. To εγγονάκι μου το Χαρικλάκι γεννήθηκε κι αυτό την Αθήνα»…

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με τον Γιάννη Μπουτάρη πήγε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά για παραστεί στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν. Μόλις βγήκε από το αμάξι τον υποδέχτηκε με θερμή χειραψία ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.