Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

14 °C

Σήμερα, 19. Οκτωβρίου 2021

Στριμώχνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Προθεσμία λίγων ημερών να τακτοποιήσουν τις οφειλές των στεγαστικών δανείων!Ηρθε η ώρα και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να νιώσουν στο πετσί τους τις υποσχέσεις-αέρα που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προεκλογικά!

Ειδοποιητήρια σε 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν στεγαστικό δάνειο και δυσκολεύονται να το αποπληρώσουν θα στείλουν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα πληροφορίες, οι τράπεζες.

Με αυτό τα τραπεζικά ιδρύματα θα δίνουν στους δανειολήπτες, που έχουν λάβει ήδη μία πρώτη επιστολή και που καθυστερούν να πληρώσουν από έναν μήνα ως και τρεις μήνες τις δόσεις τους, μία τελευταία ευκαιρία να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Η δεύτερη επιστολή αναμένεται να σταλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα τους καλεί να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωπο με νομική απαίτηση του χρέους που μπορεί να φτάσει μέχρι και τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Από τη πλευρά τους οι τράπεζες θα ζητήσουν από τους δανειολήπτες κατάλογο οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης, στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε διασταύρωση στοιχείων και θα προτείνουν το είδος της ρύθμισης που θεωρούν ότι μπορεί να εξυπηρετήσει ο δανειολήπτης.