Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στρατούλης: H νέα μείωση κύριων συντάξεων αποκαλύπτει τα κυβερνητικά ψέματα



Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την εγκύκλιο για την αναδρομική δραστική περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 2000 ευρώ μικτά, ως προς ολόκληρο το ποσό της υπέρβασης, ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης.

«Μειώνονται τα εισοδήματα συνταξιούχων που εργάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια και κυρίως όσων πλήρωσαν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές» τονίζει ο κ. Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι «με την εγκύκλιο εφαρμόστηκε η 19η από τις 20 μειώσεις των συντάξεων, που είχαν ψηφιστεί με το νόμο 4387/2016». Και προσθέτει: «Κυρίως όμως αποκαλύπτεται άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης, ότι με αυτόν το νόμο δεν μείωσε καθόλου τις κύριες συντάξεις».

Υπογραμμίζει δε ότι «ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές, είναι ο δρόμος των μαζικών και ενωτικών αγώνων και η συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει την αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξει νέους εναλλακτικούς και ελπιδοφόρους δρόμους για τους συνταξιούχους, τη νεολαία, το λαό και τη χώρα».