Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στον Άη Στράτη ο Αλ. Τσίπρας



Επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Γέννησης του Χριστού», χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου, και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο των Πεσόντων Αγιοστρατητών.

 

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα παρακολουθήσει την παρέλαση των σχολείων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα επισκεφθεί το Μουσείο Δημοκρατίας του Αη Στράτη.

Τη διαρκή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, «ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», εξήρε από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με την ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παράλληλα, χαιρέτισε την άμεση, συνεχή και καθοριστική συνεισφορά τους στο προσφυγικό πρόβλημα, «όπως επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις της φυλής μας, της αρωγής και της φιλοξενίας».

«Όλο το έθνος σας τιμά και σας ευχαριστεί, γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Γι’ αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Πρωθυπουργός όπως και όλη η κυβέρνηση, μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε τέλος, «ότι παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αδικίες και τα αντικειμενικά προβλήματα, γίνεται συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, έτσι ώστε να εκτελείτε απρόσκοπτα την υψηλή σας αποστολή».