Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λευτέρης Πετρούνιας



Μέσα σε δυνατή βροχή και με μία μικρή καθυστέρηση έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λευτέρης Πετρούνιας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, αρκετές ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να συγχαρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον χρυσό Ολυμπιονίκη για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά και ο κ. Παυλόπουλος αποφάσισε να μην την αναβάλει θέλοντας, μέσα από τις επιτυχίες του «βασιλιά των κρίκων», να περάσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους κατοίκους της περιοχής της Αττικής που δοκιμάζονται από την πρόσφατη φονική καταιγίδα.

«Ισως κάποιοι διερωτώνται γιατί συναντιόμαστε σήμερα. Θα μπορούσα, αυτή την ημέρα πένθους, να είχα αναβάλει τη συνάντηση. Εσύ, όμως, και οι συναθλητές σου στέλνετε το μήνυμα ότι αυτή η γενιά αντέχει και εκφράζετε την αριστεία. Στο δικό σου πρόσωπο στέλνω αυτό το μήνυμα», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Παυλόπουλου και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, εμφανώς συγκινημένος, απάντησε πως είναι «τιμή του που μια τέτοια ημέρα σοκαριστική για όλη την Ελλάδα τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Τόσο ως Λευτέρης Πετρούνιας όσο και εκ μέρους ολόκληρης της εθνικής ομάδας θα ήθελα να εκφράσω τη συμπόνοια και τη συμπαράστασή μου στους συμπατριώτες μας που περνάνε δύσκολα μετά τη φονική καταιγίδα», πρόσθεσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Λευτέρη Πετρούνια κράτησε περίπου μισή ώρα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε στην «Κ»: Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήσαμε όμορφα πράγματα. Μιλήσαμε για την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών και για τα προβλήματα χρηματοδότησης από την πολιτεία. Είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματά μας εισακούστηκαν από ένα πρόσωπο που θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει».