Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά το διάγγελμα και η Μπέτυ Μπαζιάνα



Ο αριθμός 13 δεν φαίνεται να είναι γρουσούζικος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός από… Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε προκαταλήψεις και σήμερα (22.08.2018) ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook 13 φωτογραφίες από την επίσκεψή στην Ιθάκη.

Από το νησί του Οδυσσέα, με εμφανή τον συμβολισμό, επέλεξε χθες το πρωθυπουργός να κάνει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει σήμερα πολλές «είχαν» και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία τον συνόδευσε στην Ιθάκη.

Μια από αυτές προσφέρει και μια… ματιά στο παρασκήνιο της μαγνητοσκόπησης του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Με το μικρόφωνο στο πουκάμισό του, ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο σημείο που επιλέχθηκε, με φόντο το λιμάνι, για να απευθύνει το διάγγελμα. Ακριβώς πίσω από έναν συνεργάτη του, στέκεται και η Μπέτυ Μπαζιάνα, που ήταν παρούσα τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το σχεδόν 8λεπτο μήνυμά του. 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τη χώρα της Ιθάκης, ήταν και κάποιες από το καφέ όπου έκατσαν μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, τον δήμαρχο του νησιού κι άλλους τοπικούς φορές για να πιούν έναν καφέ πριν φύγουν για την Αθήνα. 

Φυσικά, δεν λείπουν οι φωτογραφίες από τη βόλτα που έκανε ο πρωθυπουργός στο λιμάνι, όταν περπάτησε από το δημαρχείο έως το ξενοδοχείο όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος. Μια βόλτα που χαρακτηρίστηκε από την αποθέωση που γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κόσμο να του φωνάζει να συνεχίσει, να του σφίγγει το χέρι και να τον φιλάει… σταυρωτά… 

Το post και το μήνυμα

Ο πρωθυπουργός συνοδεύει το post για την επίσκεψη στην Ιθάκη με ένα σύντομο μήνυμα. «Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει. Εχτές, από την Ιθάκη, δώσαμε το μήνυμα μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έγραψε νέα σελίδα αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.